Klamka wewnętrzna drzwi lewych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KzaM
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 56

robertobadzio, nie przesadzaj, sam na pierwszym spocie stałem deczko z boku i też się mną zbytnio nikt nie interesował. Na następnym spocie było całkiem inaczej.
    Za to India i Jane Doe, odjechały po cichu "nad autami" (wiedzą o co chodzi ) i ogólnie parę osób tez się zmyło tak po prostu. Do końca zostali tylko nieliczni :wink:
  • JaroSz
    Ambiente
    • 2006
    • 166

Szukałem szukajką i nic nie znalazłem, może źle szukałem ..... ale "ad rem".

Chciałem otworzyć dzwi kierowcy od wewnątrz i klamka coś tak za bardzo luźno poszła. Teraz żeby otworzyć drzwi, muszę ją bardziej pociągnąć, czyżby pękła (spadła, wydłużyła się) jakaś linka ??
    I uprzedzając odpowiedzi, że coś tam w drzwiach trzeba zaczepić (wymienić, dociągnąć) to kolejne pytanie - czy jak odkręcę te śrubki dookoła tapicerki i tę jedną pod przełącznikiem od lusterek to coś jeszcze trzyma boczek, czy mogę go spokojnie zdejmować ? I jak - unosząc do góry ??

Z góry dzięki za porady
    JaroSz
    Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)

Komentarz

• krzysiek L.
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 459

a masz el szyby :?:

Komentarz

• mikolaj
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 366
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

prawdopodobnie rozczepiła ci się linka, która składa się z kilku splecionych. poszukaj na forum pisałem tam jak rozebrać-miałem to samo

[ Dodano: Wto 11 Mar, 08 18:34 ]
        poczytaj to http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=6033

Komentarz

• JaroSz
          Ambiente
          • 2006
          • 166

Zamieszczone przez krzysiek L.
          a masz el szyby
          Tak, mam elektryczne szyby

Zamieszczone przez mikolaj
          Poczytałem i już jestem przerażony Mam nadzieję, że wyczepiła się tylko linka od klamki wewnętrznej, bo zewnętrzna chodzi elegancko i ominie mnie "operacja hirurgiczna" z zaczepianiem linki w zamku ... ops:
          JaroSz
          Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

prosta sprawa z tym zaczepianiem linki , ja mialem podobna sytucja tylko u mnie urwal sie zaczep na koncu linki :x ( ten w podobny do litery "S") Sprwa nagliła a na nową linke musiał bym czekac 4 dni :? Rozwiązaniem okazala sie duża lutownica i wiertarka ... Polutowany zaczep dziala do dzis , a w kieszeni pozostało 68 PLN

Miłego majstrowania :twisted:
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...